Madopskrifter

  • Indbagt Farsbrød

    (4 pers.)

    Farsen: 500 g hakket oksekød, 250 g champignon, 20 g smør, 2 tsk. groft salt, 1 tsk. groft peber, 1 tsk. tørret rosmarin, 2 spsk. let sigtet vårhvede, 2 æg, 1 rød peberfrugt, 8 – 10 grønne oliven, 1 dl fint hakket løg.

    Mørdej: 150 g smør, 4 dl let sigtet vårhvede, 1/2 tsk. salt, 1 æg, evt. lidt koldt vand.

    Bland smør, mel og salt. Tilsæt ægget for at samle dejen. Er ægget ikke nok, tilsættes lidt vand. Når dejen er samlet, pakkes den ind og stilles køligt 1/2 time, inden den rulles ud.

    Gør champignonerne i stand, svits dem i smør, bland salt, krydderier og mel i det hakkede kød. Pisk æggene og bland dem i kødet. Hold lidt tilbage til pensling af dejen. Skær peberfrugt i små tern, oliven i små skiver og bland det i farsen sammen med de hakkede løg og de svitsede champignoner. Form farsen til et brød i et aflangt fad.

    Beklæd brødet med den udrullede mørdej og pensl med resten af ægget. Bag i 1 time ved 200 grader.